Prima pagină » OPINIE: Portariuc ne-a învăţat doar cu premiere pe străzile din Botoşani

OPINIE: Portariuc ne-a învăţat doar cu premiere pe străzile din Botoşani

Primarul Ovidiu Portariuc a reuşit în trei ani de mandat să ne înveţe cu premiere pe străzile din municipiul Botoşani.

Ultima dintre ele s-a produs chiar luni, 25 mai, şi a constat în testarea în premieră a unui autobuz electric nou. Nu poluează, nu face zgomot, e confortabil, reprezintă civilizaţia şi am putea avea cam 24 de autobuze ecologice noi, alături de 24 de tramvaie noi şi o cale de rulare nou-nouţă cu fonduri europene într-un an, maxim doi ani. Este pasul uriaș pe care îl poate face municipiul Botoșani de la situația actuală a transportului public local cu tramvaiul sau maxi-taxi la un transport civilizat, european. Primarul Portariuc a spus că în acest an va fi depus proiectul și speră să semneze contractul de finanțare tot în acest an, dar asta nu mai depinde doar de el. Doamne ajută!

Prima premieră o reprezintă însă cea care ne rămâne în minte, cu care ne confruntăm din 2013 şi pe care greu o putem şterge din memorie. Mă refer la asfaltarea străzii Primăverii. Doi kilometri de drum să-i începi în 2013 şi să-i termini în 2015 este o premieră, poate care este întrecută doar de viteza cu care se construiesc autostrăzi în România.
Scuza iniţială a fost aceea că sunt guri de canalizare pe stradă, că este linia de tramvai şi că de asta se lucrează greu. Nu ţine! Vorbim în 2015 de un drum de doi kilometri început în 2013. Poate dacă domnul primar ar fi vorbit acum de o căruţă trasă de cai mergea, dar când vorbeşte de autobuze ecologice… nu mai ţine.

Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean