Prima pagină » Urmează licitaţia anului: 6 firme au vizitat deja obiectivul

Urmează licitaţia anului: 6 firme au vizitat deja obiectivul

Pe data de 27 mai va avea loc licitaţia prin care Consiliul Judeţean Botoşani vrea să stabilească firma sau asocierea de firme care va administra depozitul judeţean de deşeuri de la Victoria.

„Joi a avut loc vizita în teren şi din câte am înţeles au fost reprezentanţi de la vreo şase firme care s-au interesat de cum arată depozitul de la Victoria, comuna Stăuceni, după care au mers şi la Ştefăneşti pentru a vedea o staţie de transfer”, a declarat Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani.

Depozitul regional de deşeuri şi staţiile de transfer din judeţ, plus închiderea gropilor de gunoi neconforme, au costat judeţul aproape 40 milioane de euro, fonduri europene.

Deşi finalizat de anul trecut, depozitul de la Victoria stă nefolosit pentru că nu s-a stabilit cine îl va administra.

„Acum rezolvăm şi această problemă. Se va merge pe preţul cel mai mic, dar şi pe situaţia financiară a firmelor care vor licita pentru că în primul an de zile vor trebui să vină cu bani pentru susţinerea activităţii de gestionare a deşeurilor ce vor fi aduse din tot judeţul acolo”, a completat Sorescu.

De la Botoşani doar Urban Serv SA, compania Consiliului Local al municipiului reşedinţă de judeţ, şi-a trimis reprezentanţii să viziteze depozitul de la Victoria.
Firma înfiinţată de Consiliul Judeţean Botoşani pentru a participa la această licitaţie, Eco Sal Botoşani SA este în prag de dizolvare.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean