Prima pagină » 38% dintre crescătorii de animale din judeţ au depus declaraţia pentru cota de lapte

38% dintre crescătorii de animale din judeţ au depus declaraţia pentru cota de lapte

Din aprilie 2015 nu mai există cotă de lapte pentru fermierii români, dar aceştia trebuie să depună declaraţiile pentru anul anterior. Procesatorii depun până pe 25 mai situaţiile, iar fermierii trebuie să depună declaraţiile privind cota de lapte până pe 14 mai.

„Deţinătorii de cotă de lapte la piaţa liberă, cei care au vândut lapte la piaţă brânză, caş, care sunt deţinători de cotă ne transmit declaraţia anuală a producătorului de lapte. Ele se distribuie în teritoriu de la 1 aprilie şi până la 14 mai reprimim aceste declaraţii, le verificăm, le scanăm şi le introducem în aplicaţie. Cei care nu trimit declaraţia înapoi le trimitem după 15 mai o somaţie prin care îi atenţionăm să trimită declaraţia”, a declarat Aurel Nemţeanu, consilier al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Centrul Judeţean Botoşani.

 

În judeţul Botoşani sunt 11.867 de producători şi au transmis declaraţiile privind cota de lapte 4.500 intre ei, adică 38% din total.
Conducerea APIA Botoşani susţine că şi Instituţia Prefectului a ajutat în acest sector.

„Mulţumim şi Instituţiei Prefectului pentru implicare, pentru că au solicitat primăriilor să se implice să se discute cu fermierii pentru a retransmite declaraţiile privitoare la cota de lapte”, a precizat Liviu Zaharia, directorul APIA Botoşani. Acesta a precizat că până la termenul limită de 14 mai vor fi retransmise la APIA declaraţiile fermierilor cu privire la cota de lapte.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean