Prima pagină » Ţurcanu a demisionat din toate funcţiile din PNL. Şoptică favorit în faţa lui Grigoraş la şefie

Ţurcanu a demisionat din toate funcţiile din PNL. Şoptică favorit în faţa lui Grigoraş la şefie

PNL Botoşani a rămas fără preşedinte şi intră în perioada în care se ascut săbiile pentru preluarea şefiei! După ce a demisionat de la şefia Consiliului Judeţean Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu a renunţat şi la conducerea PNL Botoşani.

„Am anunţat de ceva vreme că intenţionez să mă retrag din spaţiul politic şi public, lucru concretizat astăzi(n.r.: miercuri, 15 aprilie) prin depunerea în mod oficial a demisiei mele din toate funcţiile politice pe care le deţin în cadrul PNL Botoşani. Doresc să punctez faptul că nu am negociat funcţia de preşedinte şi nu stă în preocuparea mea să stabilesc viitorul preşedinte. Nu datorez nimic nimănui şi nu mă interesează ca o persoană sau alta să preia şefia partidului”, a declarat Florin Ţurcanu.

Acesta susţine că este o chestiune de timp până când preşedinţia PNL Botoşani va fi preluată de altă persoană şi că situaţia va fi tranşată de forurile centrale ale partidului.

Florin Ţurcanu a preluat preşedinţia PNL Botoşani în 2009, după ce a fost ales deputat al judeţului în 2008. În 2012 a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani fiind ales de 105.000 de botoşăneni. La sfârşitul lui 2014 a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi exclus ilegal din partid trei membri care şi-au pierdut calitatea de aleşi locali şi că a săvârşit falsuri pentru a face posibile aceste excluderi.

În februarie 2015, prefectul Costică Macaleţi a emis ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani obţinut de Ţurcanu ca urmare a acestei condamnări.

Pe 15 martie, Ţurcanu a anunţat că a demisionat din toate funcţiile deţinute în PNL.
Conducerea PNL Botoşani va fi preluată de senatorul Viorel Grigoraş sau deputatul Costel Şoptică, însă ultimul este cotat în mediul politic drept favorit în a deveni co-preşedintele interimar al PNL.

În ciuda defectelor, Ţurcanu este cel mai bun preşedinte pe care l-a avut PNL Botoşani, din punct de vedere al rezultatelor politice. În 2009, când a devenit preşedinte al partidului, Ţurcanu a rămas singurul parlamentar al formaţiunii la Botoşani, ceilalţi doi migrând către PDL şi UNPR. Liberalii nu contau atunci în Consiliul Local al municipiului Botoşani, aveau puţini primari, iar la Consiliul Judeţean au avut pentru anumite perioade o funcţie de vicepreşedinte. După alegerile din 2012, PNL a obţinut la Botoşani patru mandate de parlamentar, un senator şi trei deputaţi, postul de preşedinte al CJ, de vicepreşedinte al CJ, de viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, iar din 2015 are şi un europarlamentar, în persoana lui Mihai Ţurcanu. 

În perioada guvernării cu PSD, când exista USL, liberalii botoşăneni au obţinut la nivel central preşedinţia Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, cea de secretar de stat în ANSVSA, şi chiar un post temporar de consilier personal al primului-ministru. 

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean