Prima pagină » Bugetul și proiecte de zeci de milioane de euro, dezbătute de botoșăneni cu Portariuc

Bugetul și proiecte de zeci de milioane de euro, dezbătute de botoșăneni cu Portariuc

Primarul Ovidiu Portariuc a organizat o dezbatere publică privind bugetul municipiului Botoșani pentru 2015, dar și o prezentare a proiectelor de investiții la care se lucrează.

„Avem 35 de proiecte de investiții pentru prioada următoare. Cel mai important este cel de 28 milioane euro prin care vom moderniza transportul cu tramvaie, vom achițiziona tramvaie și autobuze electrice noi. Un alt proiect important este cel de regenerare urbană, estimat la 20 milioane euro. S-au propus cartierele Primăverii și Bucovina, unde ar trebui să refacem totul cu fonduri europene”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a prezentat lista celor 35 de proiecte incluse în Strategia de dezvoltare a municipiului, dar și investițiile care sunt în derulare, cum ar fi construirea Parcului Cornișa, reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, nocturna de la Stadionul Municipal, reabilitarea străzilor din municipiu, grădinița din cartierul ANL Cișmea, investițiile în unitățile de învățământ, Centrul de informare turistică din Centrul Istoric.

Primarul Portariuc le-a spus botoșănenilor prezenți la dezbaterea privind bugetul că sumele avute la dispoziție sunt foarte mici pentru că trebuie plătite câteva zeci de milioane de lei în contul creditelor moștenite de la fosta administrație pentru proiectele de dezvoltare realizate.

La dezbaterea publică pe tema bugetului municipiului în 2015 au fost prezenți mulți pensionari care au abordat cu totul alte teme decât cea pentru care au mers acolo. Unii dintre ei, însă, au cerut ca din bugetul pentru 2015 să fie refăcute aleile în cimitirul Pacea, să fie dotat Clubul pensionarilor, să fie mai multă curățenie pe străzi. 

Dezbaterea publică a avut loc în Aula Colegiului Național A.T. Laurian și au participat câțiva zeci de pensionari, directorii Eltrans, Modern Calor și Urban Serv, consilieri locali, viceprimarul Cosmin Andrei, precum și alți directori din Primărie și Zona Metropolitană.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)