Prima pagină » USL a reînviat la Botoșani! Țurcanu și PSD împart în județ 28 milioane lei

USL a reînviat la Botoșani! Țurcanu și PSD împart în județ 28 milioane lei

USL funcționează mai bine la Botoșani după ce PNL s-a unit cu PDL pentru a forma un singur partid. În timp ce consilierii locali din PNL vechi asigură majoritatea necesară primarului social-democrat Ovidiu Portariuc în Consiliu Local, un ministru PSD trimite 28 milioane lei la Consiliul Județean condus de liberalul Florin Țurcanu.

„Astăzi am prezentat situația cu propunerea de repartizare a fondurilor pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.) ni le-a alocat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.). Este vorba despre o sumă de 28 milioane de lei, din care 9,1 milioane lei sunt cu destinație specială (adică prioritizarea o face Ministerul), iar diferența de 18,9 milioane lei trebuie repartizată pentru susținerea unor proiecte ale primăriilor din județ”, se arată într-o postare pe contul de Facebook a lui Florin Țurcanu, președintele CJ Botoșani.

Acesta a precizat că a transmis la Minister propunerile primite de la primari în funcție de necesități, atât pentru lucrările în continuare cât și pentru lucrări noi, făcând referire la proiecte ce țin de reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale și sătești, de alimentarea cu apă la sate, de înființarea sistemului de canalizare sau construirea de sedii de primărie sau cămine culturale.

„Printre lucrările finanțate cu cele mai mari sume se numără programul de alimentare cu apă de la Vorona- Tudora (2,35 milioane lei) sau reabilitarea/modernizarea drumului ce duce la Lacul cu Nuferi (2 milioane lei). Sperăm ca Ministerul să analizeze și să aprobe forma în care noi am repartizat sumele, deoarece cu siguranță fiecare localitate are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, iar noi, prin specialiștii noștri, am făcut în așa fel încât nicio comună care ne-a trimis documentație să nu rămână descoperită”, se mai precizează în postare.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)