Prima pagină » Săveni și Dorohoi vor avea cinematograf 3D înaintea Sucevei

Săveni și Dorohoi vor avea cinematograf 3D înaintea Sucevei

Pe lângă Botoșani, sucevenii vor putea merge la film și în Săveni și Dorohoi. Orașul Săveni și municipiul Dorohoi vor avea cinematografe 3D, înaintea municipiului Suceava.

La Săveni, Primări orașului așteptă ca pe 20 februarie instanța să decidă ce se va întâmpla în cazul licitației de reabilitare a fostului cinematograf Patria, care va fi transformat în Casă de Cultură, dar va menține cinematograful, iar săvinenii vor avea acces chiar la sală cu proiecție 3D.

Cinema Patria Saveni
„Comisia de validare a dat un câștigător, un alt participant a contestat la CNSC, dar Consiliul a spus că autoritățile din Săveni au procedat corect, motiv pentru care firma a contestat în instanță. Așteptăm termenul de pe 20 februarie să vedem ce decide și instanța. Noi avem 10 miliarde lei vechi în cont pentru a moderniza fostul cinema închis în 1994, vom transforma totul într-o sală de cultură, dar vom menține cinematograful și chiar negociem ca un operator specializat să vină să ofere și filme 3D la Săveni”, a declarat Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni. Acesta a precizat că va negocia inclusiv cu Cine Grand să ruleze filme 3D la Săveni.

Cinema Melodia DorohoiÎn ceea ce privește municipiul Dorohoi, acolo lucrările la fostul cinematograf Melodia sunt foarte avansate și în acest an va fi dat în folosință cinematograful cu proiecție 3D. „Da, terminăm anul acesta lucrările și îl vom și pune în funcțiune. Până atunci, căutăm o firmă să vină să ruleze filme 3D la Dorohoi deoarece vom avea o sală ultra-modernă”, a spus primarul Dorin Alexandrescu. Sala de cinema de la Dorohoi va avea 200 de locuri și va rula atât filme digitale, cât și 3D.
Județul Botoșani va avea funcționale nu mai puțin de patru cinematografe după ce vor fi date în funcțiune și cele din Săveni și Dorohoi, pe lângă cele două din municipiul Botoșani, Unirii și Cine Grand, acesta din urmă având cinci săli.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)