Prima pagină » Victor Construct va face lucrări de 35 milioane lei pentru Nova Apaserv

Victor Construct va face lucrări de 35 milioane lei pentru Nova Apaserv

Firma de apă și canal a județului, Nova Apaserv SA, a semnat un contract de 34,9 milioane lei cu firma Victor Construct, a omului de afaceri Victor Mihalachi.

Cu acești bani, compania Victor Construct va face aducțiunea apei de la orașul Ștefănești la orașul Săveni și a comunelor Mihălășeni, Vlăsinești și Hănești, în total 37,5 km, va moderniza bazinele de acumulare de la Săveni și va devia magistrala de apă care alimentează municipiul Botoșani din Siret, în zona Leorda unde este conducta supraterană afectată de alunecările de teren din zonă.
Contractul face parte din mega-proiectul de 109 milioane euro de extindere a rețelelor de apă-canalizare-epurare la nivelul județului Botoșani. Din acel contract mai sunt încă în licitație trei lucrări mari.

„În ceea ce privește extinderea rețelelor pe Botoșani, până la sfârșitul lui ianuarie sperăm să dăm rezultatul, iar în cazul Dorohoi, în februarie. Mai este evaluare la rețele Vorona, unde tot în februarie sper să terminăm procedura. Vom lucra foarte mult cu firmele care vor câștiga și dacă nu se termină lucrările în 2015 vom intra pe finanțarea din 2016”, a spus Gabriel Cîrlan, directorul general al companiei de apă.

Și Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, a făcut apel la constructori să lucreze și în două sau trei schimburi pentru a finaliza până în decembrie 2015 lucrările pentru ca județul să nu piardă banii pe acest proiect de 109 milioane euro. Țurcanu a dat ca exemple Aeroportul Iași și drumul Botoșani-Suceava, care au fost făcute în câteva luni deși termenul era de câțiva ani. „Pentru prestigiul societății Victor Construct, cred că puteți să demonstrați și altor societăți că există la nivel de județ o firmă puternică, ce lucrează zi și noapte ca până pe 31 decembrie să fie finalizat. Pericolul este că dacă nu finalizăm lucrările până la 31 decembrie, Nova Apaserv va trebui să plătească restul lucrărilor de executat și asta înseamnă milioane de euro”, a spus Țurcanu în fața șefilor de la Nova Apaserv și ai companiei Victor Construct.
Alături de Țurcanu, la semnarea contractului de 34,9 milioane lei au fost prezenți și vicepreședintele CJ Cristian Achiței, dar și Radu Judele, administratorul public al județului.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)