Prima pagină » Descoperă cele şapte alimente cu cea mai mare densitate nutritivă de pe pământ

Descoperă cele şapte alimente cu cea mai mare densitate nutritivă de pe pământ

Eticheta super-alimente este acordata ca premiu alimentelor cu mare denstitate nutritiva, care contin mai multi nutrienti si antioxidanti pe imbucatura decat multe alte alimente. Super-alimentele sunt hrana, nu doar extracte nutritive, minerale sau vitamine vandute ca suplimente pentru hrana, cum ar fi capsulele B complex, etc.

 

Se poate supravietui doar cu cateva super-alimente, dar mesele nu prea umplu stomacul. Cu toate acestea, ca alimente, corpul le accepta mai usor decat majoritatea suplimentelor si extractelor. Asa ca mancati hrana buna cu superalimentele adaugate la aceasta.

Aici sunt cele sapte super-alimente de luat in consideratie

(1) Chlorella este tratata de majoritatea ca supliment. Dar este de fapt un aliment. Pe la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, era considerata o solutie pentru foametea din lume, deoarece este asa de usor de cultivat si colectat din iazurile de apa dulce sau lacurile facute de om.
Ideea a fost abandonata, deoarece peretii celulari ai chlorellei erau prea tari pentru a fi digerati. Dar a fost dezvoltata o tehnica de a sparge mecanic peretii celulari ai algei, fara a afecta calitatea nutritiva.

Astazi, majoritatea marcilor de chlorella vor spune “pereti celulari sparti”, indicand ca nutrientii sunt usor asimilabili. CGF, factorul de crestere al chlorellei, ajuta la chestiunile legate de incetinirea imbatranirii celulare. Mai si leaga metalele grele (chelare) pentru a le inlatura din corp, mai mult decat oricare alt superaliment verde. Puteti citi mai multe despre chlorella aici:

(2) Spirulina sau alga albastra-verde este un alt superaliment verde condensat. Considerata o alga, tehnic este considerata un tip de bacterie unicelulara benefica sau o incrucisare intre bacterie si alga, continand elemente de la ambele tipuri de microorganisme.

Oricum, ca si chlorella, este un aliment celular stravechi si simplu, care este colectat din apa dulce. Unii experti in hrana sanatoasa, inclusiv Health Ranger, amesteca laolalta spirulina si chlorella.

(3) Kale(varza furajera) este o planta din familia verzei si are un gust cu care te obisbuiesti in timp. Dar daca faci un suc de kale cu morcovi si mere nu vei mai avea o asemenea problema. Extragerea lenta a sucului cu un aparat masticator pastreaza pachetul puternic nutritiv al kalei chiar si mai condesat, impreuna cu toate enzimele intacte. Ce mai poti face pentru a imbunatatii gustul acesteia este sa o “masezi”‘ cu niste suc de lamaie.

(4) Cacao este un superaliment care este usor de mancat sub forma de ciocolata. Cacaoa este baza ciocolatei, si are cel mai inalt indice ORAC (Oxygen Radical Absorption alimente cacaoCapacity/capacitate de absorbtie a radicalilor oxigenului) dintre toate alimentele.

Poti rasni boabele de cacao si sa pui pudra in laptele de migdale sau susan. Sau poti manca bomboane de ciocolata semi-dulci sau negre care au cel putin 70% cacao. Cacaoa/ciocolata neagra protejeaza impotriva problemelor cardiovasculare si imbunatateste functionarea creierului.

(5) Semintele de chia sunt bogate in omega-3 si spre deosebire de semintele de in, nu trebuie macinate. Ele sunt un pic mai scumpe decat semintele de in, dar ofera mai multi nutrienti si de asemenea protejeaza impotriva bolilor de inima.

(6) Semintele si uleiurile de canepa sunt disponibile la magazine si online. Ele furnizeaza ceea ce multi considera echilibrul perfect intre omega-3, 6 si 9.

Citeşte integral pe viataverdeviu.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)