Prima pagină » O firmă din Botoșani a investit unde statul nu a mai băgat un leu în 25 ani

O firmă din Botoșani a investit unde statul nu a mai băgat un leu în 25 ani

Curaj enorm! Pentru prima dată după Revoluție, o firmă din Botoșani investește într-un domeniu în care statul nu a mai băgat un leu de 25 de ani, și asta într-un moment în care se vorbește doar despre autostrăzi și mai puțin despre acest sector.

Compania Comcereal Botoșani a luat în concesiune un tronson de cale ferată de la CFR, a cumpărat un cântar nou și face, după 10-15 ani, transport de cereale către portul Constanța cu garniturile de tren.
Totul a costat 48.000 euro, iar în urma investiției județul s-a ales cu al doilea cântar de marfă pe calea ferată, după cel de la Hlipiceni.

„Noi, Comcereal, am investit 48.000 de euro pentru acest cântar și am transportat aproape 30.000 tone de porumb. Restul produselor le-am transportat pe rutele auto. În județul Botoșani mai era un singur cântar pe calea ferată, cel de la Hlipiceni, dar niciunul pe această parte a județului, spre Suceava. De la Botoșani trebuia să mergi să cântărești marfa la Roman”, a declarat Liviu Rotaru, directorul companiei Comcereal SA Botoșani.

Acesta a spus că pentru anii viitori transportul cerealelor și altor produse agricole pe calea ferată va fi un avantaj deoarece costurile sunt mai mici.

Compania Comcereal Botoșani reprezintă cel mai mare trader prezent pe piața locală, cel mai mare depozitar de produse agricole, cu capacități de peste 100.000 tone echivalentul în grâu, și unul dintre marii fermieri ai județului, lucrând peste 3.000 de hectare de teren în județ.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)