Prima pagină » Scandal la Liceul special: profesor acuzat că predă educație cu sârma

Scandal la Liceul special: profesor acuzat că predă educație cu sârma

Un profesor de la Liceul Tehnologic Special „Sf Stelian” Botoșani este acuzat că a folosit o sârmă pentru a preda educație elevilor cu nevoi speciale din această unitate de învățământ. Colegii săi și Inspectoratul Școlar Județean l-au anchetat, l-au găsit vinovat și l-au sancționat cu un avertisment scris. Profesorul acuzat a contestat în instanță sancțiunea și a câștigat.

„Este vorba despre Liviu Zăiceanu, de la Liceul Tehnologic Special Sf Stelian Botoșani, urmare a plângerii mai multor părinți de la Școala specială prin care domnul profesor a făcut legea la copiii cu probleme speciale cu sârma. Școala s-a sesizat, a făcut o anchetă, urmare a anchetei a fost numită o comisie de disciplină, care a făcut un raport. Raportul a ajuns la Consiliul de Administrație al unității de învățământ care a propus sancțiunea pentru abaterea disciplinară. Domnul Zăiceanu a contestat sancțiunea la ISJ, sancțiunea a fost în continuare menținută cu observație scrisă, și-a angajat apărător, a contestat în instanță, iar instanța la termenul din 10.09.2014 a admis acțiunea și rămâne ca ISJ Botoșani, după ce se comunică hotărârea instanței, să conteste. Avea în loc de arătător o sârmă cu care amenința copii de la școala specială. Din raport reiese că domnul a folosit această sârmă”, a declarat Carmen Stoian, juristul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Aurel Răileanu, directorul adjunct al Liceului Special „Sf Stelian”, a fost șeful comisiei de anchetă în cazul Liviu Zăiceanu și susține că acuzațiile s-au dovedit a fi reale.
„Faptele incriminate sunt reale în comportamentul domnului profesor la clasa a-VIII-a, chiar de lovire”, susține Răileanu, care a adăugat că profesorul acuzat are un comportament inadecvat și față de colegii săi.

Profesorul acuzat, Liviu Zăiceanu, spune că nu a lovit niciodată un elev și pune totul pe o răzbunare făcută de mai multe femei aflate la un moment dat în conducerea unității de învățământ și a unui centru de plasament din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„A fost o făcătură împotriva mea. Eu am vrut să aduc unul dintre copii în instanţă, dar nu s-a acceptat. Eu sârma o foloseam ca arătător. Aveam o sârmă, dar nu o foloseam ca să bat copiii. A fost o făcătură din partea conducerii şcolii. A fostei conduceri, a doamnei Secrieru, a doamnei Burdujoc, care era atunci, doamna Huţuleac. Părerea mea este că a fost o complicitate între fosta şefă a Centrului de Plasament „Elena Doamna”, Anca Sochireac, pe linie politică. Ele se cunoaşteau din organizaţia de femei a PNL, dar se cunoaşteau şi pe linie profesională, şi mi-au pus mie la cale că nu am stat drepţi în faţa lor. Instanţa şi-a dat seama că e o făcătură pentru că din punct de vedere juridic nu stătea în picioare şi a fost o simplă sancţiune: observație scrisă. A fost o făcătură şi instanţa şi-a dat seama”, a spus profesorul Liviu Zăiceanu.

 

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)