Prima pagină » Tîrzioru și Zaharia, reținuți. DNA îi acuză de 1 milion de euro prejudiciu

Tîrzioru și Zaharia, reținuți. DNA îi acuză de 1 milion de euro prejudiciu

Directorul APIA Botoșani, Liviu Zaharia, și Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii DNA și urmează să fie propuși pentru arestarea pentru 29 de zile.

Procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, Mihaela Mihai, a declarat că primarul oraşului Săveni, Petru Relu Tîrzioru, a fost reţinut, fiind suspectat că a prezentat documente false pentru obţinerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul APIA Săveni.
Ea a menţionat că în acelaşi dosar a fost reţinut şeful APIA Săveni, Liviu Stelian Zaharia, pentru abuz în serviciu şi acordarea de subvenţii cu încălcarea legii şi luare de mită.

Sursa citată a mai spus că în urma cercetărilor s-a evidenţiat că Zaharia avea “protejaţi” anumiţi fermieri din zonă.
În urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă, primarul din Săveni şi directorul APIA Săveni au fost aduşi la audieri la sediul DNA Suceava, iar procurorii anticorupţie suceveni urmează să audieze în acest dosar zece suspecţi şi 16 martori.
Procurorul-şef al DNA Suceava a precizat că în acest dosar prejudiciul este estimat la peste un milion de euro, scrie mediafax.ro

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)