Prima pagină » DNA a descins la APIA și la doi primari din județul Botoșani

DNA a descins la APIA și la doi primari din județul Botoșani

Descindere DNA la personaje cu nume grele din administrația și politica din Botoșani. Procurorii DNA au descins în Botoșani și au „săltat” pe directorul APIA, Liviu Zaharia, fostul director al instituției, respectiv Ovidiu Epuraș, dar și pe Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, și Ioan Toma, primarul comunei Brăești.

Ancheta DNA vizează mai multe cazuri de obținere de fonduri europene nelegale.
Contactat telefonic, Liviu Zaharia, directorul APIA Botoșani, a spus că este vorba despre niște cazuri mai vechi. „Eu nu am nicio vină în aceste cazuri, dar am fost luat de DNA de acasă, am mers la serviciu cu ei, iar acum sunt la Suceava la audieri cred că în calitate de suspect”, a declarat Zaharia.

Surse judiciare susțin că ar fi vorba atât despre fonduri pe care aceștia le-ar fi obținut într-un mod ilicit, cât și despre subvenții acordate unor fermieri în baza unor acte false eliberate de primării și avizate de APIA.
În ceea ce privește cei doi primari săltați, Toma este primar PSD, iar Tîrzioru este proaspăt plecat din PNL spre tabăra PSD și unul dintre rivalii declarați ai lui Florin Țurcanu, președintele PNL și al Consiliului Județean Botoșani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)