Prima pagină » Reducerea CAS are „undă verde“ pentru aplicare din octombrie

Reducerea CAS are „undă verde“ pentru aplicare din octombrie

Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale la angajatori va fi în cele din urmă aplicată din octombrie, după „epopeea“ legislativă din ultimele luni, şi ar putea să ducă la creşterea salariilor angajaţilor cu circa 4% sau la majorarea investiţiilor companiilor, cu impact asupra creării de noi locuri de muncă.

 

Contribuţiile de asigurări sociale vor fi diminuate la angajatori de la 20,8% la 15,8% din salariul brut al angajatului.

Pentru un salariu de 2.000 de lei net pe lună, care presupune o cheltuială totală a anga­jatorului (cu salariul, impozit şi contribuţii) de 3.644 lei, dacă angajatorul nu transferă deloc scăderea CAS către salariat şi îi menţine salariul va face o economie de 143 de lei, respectiv 4%. Iar această sumă economisită poate fi direcţionată spre investiţii, care pot antrena crearea de noi locuri de muncă. În situaţia în care reducerea CAS este transferată integral la salariaţi şi anagajatorul îşi asumă aceeaşi cheltuială salarială totală ca şi până acum, respectiv 3.644 lei, salariul angajaţilor poate creşte cu 4%. Astfel, salariul net s-ar majora în această ipoteză cu 81 lei, la 2.081 lei.

Citeşte integral pe zf.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)