Prima pagină » Halucinant: botoșăneni uitați cu lunile în spital

Halucinant: botoșăneni uitați cu lunile în spital

Peste 100 de botoșăneni sunt uitați de familie și au devenit povară pentru bugetul Spitalului Județean Mavromati.
Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean, a declarat că doar 30 de cazuri sunt la Secția de Psihiatrie a Județeanului.

„Sunt peste 30 de cazuri la Psihiatrie de persoane pe care nu are nimeni să le ia, nici familia, nici primăriile din localitățile de unde provin. Avem peste 100 de paturi ocupate de persoane care stau internate și 180 de zile în spital pentru că nu are cine să-i ia”, a declarat Țurcanu. Aceste cazuri sunt extrem de costisitoare pentru Spitalul Județean și „mușcă” mult din bugetul acestei instituții.

Soluția la această problemă: UAMS-urile
Președintele CJ Botoșani a spus că pentru a rezolva această problemă ar trebui să fie construit mai multe Unități de Asistență Medico-Socială(UAMS). Pentru asta este o problemă în ceea ce privește avizele de la diferite ministere, dar și a finanțării lor.
„Ar trebui să construim mai multe UAMS. Voi face o documentație și o voi trimite la ministere, avem nevoie de cel puțin 150 de locuri să liniștim spiritele. De la nivel central se finanțează asistentele, infirmierele, brancardierii, iar noi la nivel local plătim personalul auxiliar și utilitățile”, a completat Florin Țurcanu.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)