Prima pagină » Veste URIAȘĂ pentru economie: reîncep lucrările la unul dintre obiectivele strategice ale județului

Veste URIAȘĂ pentru economie: reîncep lucrările la unul dintre obiectivele strategice ale județului

Una dintre măsurile care poate duce la dinamizare economică în județ va fi aplicată începând de săptămâna viitoare. Senatorul Doina Federovici a anunțat că împreună cu deputatul Andrei Dolineaschi, președintele PSD, și senatorul Șerban Mihăilescu, a făcut demersurile necesare la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală(ANAF) pentru a găsi bani pentru lucrările de la Vama Racovăț.

„Am identificat sursa de finanțare, iar de luni echipa de construcție va fi acolo. Avem nevoie de acest punct de trecere a frontiere. În luna august este programată recepția lucrării, sperăm ca până la sfârșitul anului punctul vamal să fie deschis”, a declarat Doina Federovici. 

Redeschiderea Vămii Racovăț are o importanță deosebită pentru economia județului fiind una dintre măsurile necesare pentru creșterea economică, având în vedere și contextul internațional și importanța dată în ultima perioadă relației cu Ucraina.

Federovici nu a putut să precizeze care este valoarea totală a lucrărilor ce se vor derula până la finalizarea reabilitării obiectivului, dar a spus că ANAF va aloca toți banii. 

Lucrările vor fi reluate de firma din Bacău care le-a și bloat din cauza unor motive financiare. 

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)