Prima pagină » Portariuc îl acuză pe E. Țurcanu de dezastrul de la locul de joacă de la fostele sere

Portariuc îl acuză pe E. Țurcanu de dezastrul de la locul de joacă de la fostele sere

Locul de joacă din Parcul Mihai Eminescu, închis la câteva zile de la inaugurare din cauza calității proaste a materialelor folosite dar și a distrugerilor provocate, a dus la un scandal politic și administrativ.

Primarul Ovidiu Portariuc îl acuză pe viceprimarul Eugen Țurcanu, cel care s-a ocupat de investiția în noul loc de joacă de la fostele sere de lângă parc, că se face vinovat de dezastrul de acolo. „În urmă cu o săptămână atrăgeam atenția să nu se grăbească cu recepția la locul de joacă. Comisia de recepție a fost constituită fără respectarea normelor legale. Nu avem nicio decizie formulată în scris, proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor nu există nici până astăzi. Nu a fost respectat regulamentul de funcționare a terenurilor de joacă. Integritatea bunurilor este strict răspunderea Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement, punerea în funcțiune, a exploatării. Porțile erau deja deschise la inaugurare iar publicul era acolo înainte de punerea în funcțiune. Au fost încălcate toate reglementările legale care țin de calitatea construcției, s-a încălcat Legea 10 pe 1995. Protecția Consumatorului a dispus închiderea parcului, procesul verbal nefiind semnat nici de Inspectoratul de Construcții”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a anunțat că vor fi aplicate sancțiuni disciplinare celor care se fac vinovați de calitatea proastă a materialelor folosite la acel parc
„Vom evalua și pagubele produse, ele vor fi înlocuite de constructor, fiind în garanție. La un singur lucru mă gândesc, cine ar fi răspuns dacă s-ar fi întâmplat ceva? Voi fi foarte drastic cu sancțiunea disciplinară și extinderea răspunderii. Graba cu care domnul viceprimar Eugen Țurcanu a încercat să fac recepția la locul de joacă ridică semne de întrebare. Noul director nu are nicio vină decât aceea că a constituit ilegal comisia”, a completat Portariuc.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)