Prima pagină » Descindere PSD cu Dragnea şi ÎPS Teofan la Casa Sofian

Descindere PSD cu Dragnea şi ÎPS Teofan la Casa Sofian

Una dintre cele mai frumoase clădiri monument istoric din Botoșani, Casa Sofian, va fi salvată de la prăbușire prin fonduri guvernamentale.

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, l-a invitat pe vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației, să viziteze Casa Sofian, din municipiul Botoșani, clădire administrată de Mitropolie.

„O ciupercă distruge noaptea ceea ce noi zidim ziua, de vreo 7-8 ani. Unde te aștepți mai puțin ciuperca apare. Pentru a stopa avansul ei este necesară intervenția asupra întregii clădiri pentru că abordată parțial apare în alte zone ale clădirii. Văzând o anumită disponibilitate din partea domnului vicepremier Dragnea, i-am solicitat să-și aplece privirea și asupra acestei clădiri”, a declarat mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Dragnea a fost așteptat la Botoșani de ÎPS Teofan, deputatul Andrei Dolineaschi, liderul PSD Botoșani și secretarul general al partidului la nivel central, prefectul Costică Macaleți, primarul Ovidiu Portariuc, deputații Tamara Ciofu și Mihai Baltă, senatorul Doina Federovici, dar și mai mulți primari PSD.

Alături de aceștia au mai fost directorii social-democrați ai instituțiilor descentralizate.

Mitropolitul Teofan i-a spus vicepremierului că fără intervenție asupra clădirii aceasta riscă să se prăbușească.
Liviu Dragnea a promis că va aloca fonduri prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

„Înaltpreasfinţite, ca să nu lungim vorba, eu cred că noi la CNI, pentru o intervenţie de primă urgenţă, putem interveni la structura de rezistenţă şi la acoperiş”, a declarat Liviu Dragnea, care a spus că după ce va fi scoasă lucrarea la licitație, dacă nu vor fi contestații, în două luni pot începe lucrările.

Investiția necesară reabilitării Casei Sofian sunt estimate la 3 milioane de euro.

 

 

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)