Prima pagină » Portariuc acuză alianța PNL-PDL de deturnarea banilor botoșănenilor. Vezi replica!

Portariuc acuză alianța PNL-PDL de deturnarea banilor botoșănenilor. Vezi replica!

Consilierii PNL și PDL au luat bani de la mai multe proiecte propuse de primarul Ovidiu Portariuc și i-au redirecționat către alte investiții. Printre proiectele lăsate fără finanțare se numără și cel de aducțiune a utilităților la terenul preluat de municipalitate de la Armată și unde se dorește construirea de locuințe ANL.

„Având în vedere că cei din PNL și PDL au luat banii de la utilități se mărește termenul de așteptare pentru construcția locuințelor ANL pe locul terenurilor preluate de la Armată. Să urmăriți unde au dus banii și veți avea surprize. Eu voi face dezvăluiri în următoarea perioadă”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

În replică, viceprimarul liberal Cătălina Lupașcu a spus că au fost luați bani doar de la proiectele care nu sunt prioritare pentru Botoșani și de la cele care nu puteau fi executate fizic în acest an.
„Noi nu am luat banii de la utilitățile de la terenurile Armatei pentru că suntem împotriva acestui proiect, deoarece îl susținem în totalitate, dar din 13.000 lei am lăsat doar 3.000 lei pentru că proiectul este în faza obținerii Planului Urbanistic Zonal, apoi urmează Planul Urbanistic în Detaliu. Am discutat cu city-managerul Adriana Zăiceanu și a spus că nu se pot construi efectiv utilitățile în acest an și am luat decizia să lăsăm 3.000 de lei pentru a lăsa fila de buget deschisă pentru ca în cazul în care s-ar putea face lucrările, totuși, să putem face rectificare și să alocam banii necesari. De asemenea, am luat 110.000 lei alocați pentru strategia Zonei Metropolitane având în vedere că acolo am angajat specialiști încă de la începutul anului care pot elabora o strategie”, a spus Lupașcu.

Totodată, peste 160.000 lei au fost luați de la proiectele de construire a noului site al Primăriei, unde de la 80.000 lei au mai rămas 20.000 lei, și în totalitate banii de la proiectul aplicației de numărat gropi în carosabil și alte probleme edilitare.
Cătălina Lupașcu a menționat că din banii luați de la proiectele primarului Ovidiu Portariuc se vor aloca fonduri pentru asfaltarea străzilor Bolintineanu și Vâlcele.
„Am mai dat 117.000 lei pentru proiectarea și execuția împrejmuirilor la parcurile Tineretului și Curcubeului, 25.000 lei pentru studiu de soluție la rețeaua electrică pe străzile Luizoaia, zona Ion Creangă, Humulești, Grăniceri, Laurian și Popăuți. Apoi câte 40.000 lei pentru documentarea tehnică a rețelelor de infrastructură pe străzile Popăuți, Creangă, Humulești, Grăniceri și Laurian”, a concluzionat Lupașcu.

Rectificarea de buget a fost aprobată de consilierii PNL-PDL, care au majoritatea de voturi, în ședința de la sfârșitul lunii mai.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)