Prima pagină » Modern Calor ieftinește căldura cu ceva mai mult de 1 leu

Modern Calor ieftinește căldura cu ceva mai mult de 1 leu

Prețul de producție al energiei termice produse în sistem centralizat în municipiul Botoșani își continuă trendul descendent, în ciuda faptului că gazele s-au scumpit și vor continua să se scumpească și în perioada următoare.

Astfel, de la 1 iunie, preţul local pentru energia termică livrată către populaţie a fost stabilit, la 379,18 lei/Gcal, faţă de 380,79 lei/Gcal cât a fost până acum. Preţul energiei termice pentru instituţiile publice, unităţile bugetare şi agenţii economici racordaţi prin intermediul modulelor termice, direct la reţeaua de transport, a fost redus de la 199,51 lei/Gcal la 198,21 lei/Gcal.

„Aceasta este cea de-a patra ieftinire operată de Modern Calor în ultimii doi ani. În tot acest timp gazele naturale s-au scumpit cu aproape 20%. Această nouă scădere a prețurilor va conduce la diminuarea subvenţiilor alocate de la bugetul local pentru energia termică livrată populaţiei, dar şi a valorii sumelor alocate pentru încălzirea unităţilor bugetare racordate la sistemul centralizat. Prețul de facturare a energiei termice către populație rămâne la valoarea stabilită la începutul sezonului rece trecut, 170 lei/Gcal, acesta fiind unul dintre cele mai mici din țară la ora actuală”, se arată într-un comunicat de presă al Modern Calor.

În ultimii ani s-au investit, din fonduri europene, guvernamentale și locale, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de producere, transport și distribuție a energiei termice din municipiul Botoșani. Pentru ca botoșănenii să beneficieze de un sistem complet modernizat, prin extensia Programului Operațional Sectorial Mediu, finanțat de Uniunea Europeană, urmează a fi alocați încă aproximativ nouă milioane de euro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)