Prima pagină » Afacerea anului: 11 milioane de euro pentru 5.000 hectare de teren în Botoșani

Afacerea anului: 11 milioane de euro pentru 5.000 hectare de teren în Botoșani

Agricultura botoșăneană, noul El Dorado al afacerilor imobiliare? Afacerea anului în imobiliare s-a desfășurat la Botoșani.

După ce botoșănenii s-au chinuit ani la rând să scape de terenurile agricole și le-au vândut pe „doi lei”, un fond de investiții american a plătit 11 milioane de euro pentru a cumpăra peste 5.000 hectare de teren în județul Botoșani.
Fondul de investiții Anholt Investment a preluat companiile Agraria Nord și Arland, deținute de austriacul Gerald Schweighofer, cel care este supranumit „regele lemnului” pentru afacerile de profil deținute în România, potrivit ZF.ro.

Banii nu au fost plătiți doar pentru terenurile agricole, ci și pentru utilajele deținute de cele două ferme, dar și pentru silozul de depozitare a cerealelor construit în județul Botoșani cu bani austriacului. 

Potrivit unor surse, în această tranzacție a fost implicat și un funcționar al APIA Botoșani, care a încasat un comision mai mult decât consistent pentru „efortul” depus.

„Și-a luat concediu pentru a face tranzacția de unde a câștigat bani frumoși. Dar cât de corect este să fii tu cel care face tot posibilul ca străinul care deține terenuri în Botoșani să primească subvenția înaintea celorlalți și apoi să te implici în tranzația aceasta?”, au declarat surse din APIA pentru BanulBotosanean.ro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)