Prima pagină » Țurcanu anunță 185 milioane euro pentru drumul strategic al județului

Țurcanu anunță 185 milioane euro pentru drumul strategic al județului

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a anunțat că în vara acestui an va fi depus un proiect pentru atragerea unei finanțări de 185 milioane euro pentru asfaltarea drumului strategic județean care leagă Vama Rădăuți-Prut de limita județului cu Iași.

Drumul străbate județul de la Nord la Sud, leagă Vama Rădăuți de Vama Stânca și de limita de județ cu Iași, dar și de drumul național Botoșani-Ștefănești.

„Am schimbat traseul drumului strategic. Acesta va pleca de la Rădăuți Prut din vamă apoi prin Coțușca, Drăgușeni, Săveni, Vlăsinești, Hănești, Dângeni, Mihălășeni, Trușești, Albești, Todireni, Hlipiceni, limită Călărași, limită Rediu, Lunca, Sulița, Blâdești, Talpa”, a declarat Țurcanu.

Acesta a precizat că varianta prin care în proiect se prevedea asfaltarea tronsonului Tudora până la limita spre Iași a fost eliminată pentru că era prea costisitoare.
Președintele CJ susține că în vara acestui an va fi depus proiectul și că în 2015 va avea loc licitația pe tronsoane. Drumul strategic are și tronsoane asfaltate recent și care vor scuti de anumite costuri proiectul.

Cofinanțarea pentru acest proiect este de 2%, iar pentru regiunea de Nord-Est au fost alocați 1.113 milioane euro, fiecărui județ revenindu-i aproape 185 milioane euro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)