Prima pagină » Țurcanu lovit în plin de un BLESTEM al economiei de piață!

Țurcanu lovit în plin de un BLESTEM al economiei de piață!

Un singur proiect scos la licitație de Consiliul Județean Botoșani, de când președinte este liberalul Florin Țurcanu, nu a fost contestat, în rest absolut TOATE licitațiile au fost lovit de acest blestem al economiei de piață în care firmele pot depune câte contestații vor la o licitație. 

„Asfaltare drumului Călărași-Libertatea este singurul proiect care nu a fost contestat pentru că a fost un singur participant la licitație, în rest toate au fost contestate”, a declarat Florin Țurcanu. Acesta a precizat că firmele care au depus contestațiile au profitat de drepturile pe care le au la dispoziție.

Suta de milioane de la apă, cea mai contestată
Cel mai contestat proiect este cel de 107 milioane euro de extindere a rețelelor de apă și canalizare din județ. În acest caz contestațiile au făcut ca unele licitații, pentru că lucrările au fost împărțite pe mai multe pachete, să fie contestate încă de la faza publicării caietului de sarcini. Asta a făcut ca în 2014, la trei ani de la semnarea contractului de finanțare, să mai fie în derulare câteva licitații, în timp ce altele două vor fi lansate în mai. Termenul de finalizare pentru acest proiect este sfârșitul lui 2015, iar orice contestație care poate ajunge în instanță pune în pericol investiția uriașă.
La sfârșitul lui mai vor fi două licitații de peste 110 milioane lei, la Botoșani și Dorohoi, la care se așteaptă un nou val de contestații.

„Nana lui Țurcanu” a adus două contestații
Controversata licitație în care asfaltarea drumului județean Dracșani-Cerbu, care trece prin fața casei familiei lui Florin Țurcanu, a fost câștigată de nașa de cununie a acestuia, chiar dacă banii vin de la instituția pe care liderul liberal o conduce, nu a scăpat nici ea de contestații. În primă fază, două dintre firmele locale au depus contestație după ce nașa lui Țurcanu a fost declarată câștigătoare. În cele din urmă asocierea de firme din care face parte nașa președintelui CJ a fost descalificată pentru că nu mai avea susținere economică, însă situația s-a schimbat radical și „Nana lui Țurcanu” a contestat descalificarea și a acuzat instituția condusă de finul președinte că a făcut presiuni ca să i se retragă sprijinul financiar. „Asta ca să vedeți și cât de bine mă înțeleg cu ea”, a fost reacția lui Florin Țurcanu. Contestația este în curs de soluționare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Nici drumul de la Curtești sau Mănăstirea Coșula nu au scăpat de contestații
Alte două proiecte de investiții scoase la licitație de când este Țurcanu președinte al CJ au fost și ele atinse de blestemul contestațiilor. La licitația pentru desemnarea firmei care va asfalta drumul Botoșani-Curtești-Cristești două firme au contestat câștigătorul Tehnic Asist pe motivul incredibil că această companie nu are utilaje suficiente și nici personalul necesar. Motivul este halucinant atât timp cât firma Tehnic Asist este cunoscută ca fiind una dintre cele mai puternice din zona Moldovei în sectorul construcțiilor de drumuri și are lucrări în mai multe județe ale țării.
Și la licitația pentru reabilitarea Mănăstirii Coșula s-a depus contestație și prima licitație a fost anulată și s-a reluat, acum firma Victor Construct fiind declarată câștigătoare.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)