Prima pagină » Speranțele CJ-ului pentru fonduri europene, SPULBERATE

Speranțele CJ-ului pentru fonduri europene, SPULBERATE

Anunț șocant făcut de Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani: nevoile de dezvoltare ale județului nu vor fi acoperite din fonduri europene în perioada 2014-2020.

Acesta susține că la capitolul drumuri județene doar 90 de kilometri de drum județean vor putea fi asfaltați din fonduri europene.

„Regiunea va avea fonduri pentru 508 kilometri de drum județean, iar județul nostru maxim 90 kilometri. Asta înseamnă că vom asfalta drumul strategie de la Trușești la limita de județ, Călărași până la limita de județ de la Rediu, Apoi prin Todireni, Lunca, Sulița, Blândești și tronspnul Tudora până la ieșirea spre Pașcani”, a declarat Florin Țurcanu.

Și la capitolul extindere rețele apă-canalizare-epurare, județul are nevoie de 600 milioane euro pentru a acoperi tot necesarul, însă pe Master Plan 2 pentru extindere se vor primi maxim 106 milioane euro și asta doar dacă se va încheia fără probleme Master Plan 1, cel la care încă nu s-au finalizat toate licitațiile și care trebuie încheiat la sfârșitul lui 2015.

„Banii pe regiune sunt alocați 42% pentru mediul urban, foarte mult și pentru IMM-uri, iar nouă ne vin bani pentru reabilitări de clădiri, uși, geamuri, acoperiș și izolări termice”, a completat președintele CJ Botoșani.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)