Prima pagină » Primarul de Vlădeni, incompatibil. Omul de serviciu ajunge în CA la școală

Primarul de Vlădeni, incompatibil. Omul de serviciu ajunge în CA la școală

Situație halucinantă la Vlădeni. Omul de serviciu de la Primăria Vlădeni a ajuns în Consiliul de Administrație al Școlii nr. 1 din comună după ce primarul Voicu Murariu a fost declarat incompatibil.

Mai mult decât atât, comuna Vlădeni riscă să rămână fără primar și viceprimar după ce ANI i-a găsit incompatibili. Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil pe primarul comunei Vlădeni, social-democratul Voicu Murariu, dar și pe viceprimarul Ștefan Podariu.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, specifică ANI în comunicatul despre primarul Voicu Murariu.

Același motiv a stat și la declararea stării de incompatibilitate a viceprimarului Podariu, însă la acesta a contat și faptul că în timp ce era viceprimar deținea și o Persoană Fizică Autorizată.

„Eu nu am primit nimic de la ANI, dar dacă a fost publicat pe site-ul lor înseamnă că voi primi în curând. Acum am trimis omul de serviciu de la Primărie ca reprezentant al primarului în CA la școală. Acum e mai bine? Nu am vrut să pun un funcționar să nu îl fac și pe el incompatibil. Domnul Ioan Ursache, omul de serviciu, este reprezentantul meu în CA. Primarul este obligat să facă și să dreagă pentru școală, dar nu are voie să fie în CA unde se iau deciziile importante pentru școli. Țara noastră e țara nu știu cui”, a fost reacția primarului Voicu Murariu.
Acesta a precizat că va contesta în instanță decizia ANI deoarece o consideră ilegală.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)