Prima pagină » Caravană medicală la Vlăsineşti

Caravană medicală la Vlăsineşti

În perioada 17-18 mai, în comuna Vlăsineşti va avea loc o nouă ediţie a proiectului "Împreună Pentru Sănătate Rurală", organizat de "Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti" (S.S.M.B). Acesta se va desfăşura sub formă de caravane medicale şi are ca scop asigurarea unor îngrijiri medicale primare gratuite în zonele rurale şi defavorizate din punct de vedere economic.

Caravana medicală de la Vlăsineşti îşi propune să acorde consultaţii medicale la mai mult de 200 de adulţi şi la 100 de copii. În cadrul acestei ediţii, se vor deplasa aproximativ 12 studenţi medicinişti de ani terminali, voluntari ai S.S.M.B., alături de 7 medici rezidenţi şi specialişti, medici pe specialităţi precum cardiologie, ginecologie, ORL, oftalmologie, reumatologie, medicină internă şi pediatrie. Consultaţiile constau în analize medicale primare, examen clinic obiectiv complet şi examen de specialitate. Mai detaliat, se vor realiza măsurători ale glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor, se va realiza un examen clinic general complet cu anamneza, măsurarea şi conştientizarea populaţiei asupra factorilor de risc medical, dar totodată se va face şi o educaţie sanitară primară. Se vor mai face examinări ekg şi ecografic, iar în final se va realiza consult medical de specialitate în funcţie de nevoile individuale ale pacienţilor/sătenilor.
“Ne dorim o mai mare vizualizare a proiectului pe plan local, ca astfel mai multe primării să ni se alăture şi astfel să reuşim să consultăm câţi mai mulţi oameni care nu au posibilitatea de a se deplasa la spital pentru a-şi efectua un consult medical de specialitate. Totodată, prin creşterea vizibilităţii ne sporesc şi şansele de a primi un ajutor financiar suplimentar care să ne acopere cheltuielile pentru închirierea a mai multor aparate şi costului consumabilelor, ceea ce va determina o diversificare a examinărilor de specialitate prin creşterea numărului de medici specialişti şi în final la un volum mai mare de oameni consultaţi”, a declarat organizatorul proiectului Gabriel Stancu, student în anul VI la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Medicină Generală.
Până acum, la nivel naţional au fost organizate 24 de caravane în cadrul proiectului.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)