Prima pagină » Țurcanu, Flutur, Ciuștea și Vâzdoagă, contre pe schimbarea FĂRĂ MOTIV a lui Pavăl

Țurcanu, Flutur, Ciuștea și Vâzdoagă, contre pe schimbarea FĂRĂ MOTIV a lui Pavăl

Florin Țurcanu(PNL), Cătălin Flutur(PDL), Gheorghe Vâzdoagă(PSD) și Dorin Ciuștea(PPDD) s-au contrat pe tema schimbării lui Paul Pavăl, vicepreședintele PSD al Consiliului Județean. În locul lui Pavăl, PNL și PDL îl susțin pe democrat-liberalul Cristian Achiței, cel care a mai fost vicepreședinte al CJ susținut de PSD și PDL, după care schimbat de PSD și PNL și repus de PNL și PDL.

Proiectul de schimbare a fost votat de consilierii PNL, PDL, PNȚCD și PER.
„Ceea ce se întâmplă astăzi aici, chiar dacă este legal, este un act imoral. Acțiunea de astăzi are o parte bună și una rea. Cea bună este că se oficializeaă o relație pe care noi am spus că este de vreun a de zile, alianța PNL-PDL, dar are și o parte rea pentru că cei care au avut această inițiativă ignor voința electoratului și le spune oamenilor că votul lor nu contează. Pe 10 iunie 2012 electoratul din Botoșani nu a dorit ce se întâmplă astăzi aici. A ales USL pentru 4 ani și să-și respecte promisiunile din campania electorală.
La nivelul județului a existat o colaborare foarte bună. Dacă acțiunea de astăzi va fi finalizată, PSD va continua să fie alături de orice proiect care vizează dezvoltarea județului Botoșani și sunt convins că vom colabora foarte bine și cu domnul Achiței și cu domnul Sorescu”, a declarat pesedistul Vâzdoagă.

„La Iași PSD a uitat de uitat de USL. Nu a existat nicio alianță dintre PNL și PDL, dar mă puneți foarte serios să mă gândesc la acest aspect. Dacă tot veniți în spațiul public … grupul PDL au înțeles, așa cum afirmați, au susținut anumite proiecte pentru cetățeni.
În 25 mai vom vedea și cum stăm cu electoratul. Aveți răbdare”, a spus Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean.

„Societățile din subordine au suficiente probleme. DJDP probleme, spitalul este subfinanțat. În primul rând proiectul de hotărâre nu este semnat de inițiatori, suntem trimiși la o anexă care nu există, suntem trimiși la o cerere. Această cerere semnată de dumneavoastră către dumneavoastră și de 17 consilieri județeni. Expunerea de motive trebuia să conțină și motive. Poate a avut febră când era mic, poate a fumat când era în WC. Poate a făcut fapte deosebit de grave, poate ar trebui să le știm și în condițiile astea am fi votat pentru demiterea dumnealui. Ca strategie, când executivul CJ să nu facă parte un membru al partidului aflat la guvernare va crea probleme pentru că persoanele cele mai importante cu care veți discuta când veți merge la București vor fi portarii”, a declarat Ciuștea, liderul PPDD. Acesta a anunțat că el și celălalt consilier PPDD nu vor vota proiectul.

„Nu îl schimbăm că nu și-a făcut treaba. Schimbăm că așa e legislația și ne permite”, a replicat Florin Țurcanu.

„În iunie 2012 au fost alegeri locale, dar uitați-vă și în partea dreaptă a sălii, suntem 11 consilieri, grupul cel mai puternic din CJ, luat separat. Mișcarea pentru Botoșani a obținut 33%, haideți să ne numărăm și cred că avem și noi dreptul. Ce este imoral? Reprezentăm 33% din electorat. Către domnul Ciuștea, în 2004-2008, când erați vicepreședinte, toată conducerea era în opoziție. Este vreo noutate pentru dumneavoastră? Cine era la Guvernare? Dacă așa o să trateze Guvernul și guvernanții Botoșaniul nu cred că este corect. Noi propunem un vicepreședinte profesionist, care a mai făcut lucul acesta și care își va pune amprenta pe locul pe care va fi așezat. Vom face totul pentru binele județului”, a declarat Cătălin Flutur.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)