Prima pagină » Lecție pentru Țurcanu și Portariuc: două noi fabrici într-o comună din județ

Lecție pentru Țurcanu și Portariuc: două noi fabrici într-o comună din județ

În timp ce șefii de la municipiu și județ vorbesc de fabrici și de locuri de muncă doar la conferințele de presă, într-o comună din județul Botoșani proiectele a două fabrici și așteaptă doar licitațiile.

În comuna Vlăsinești vor fi construite două noi fabrici de procesare a laptelui și a zerului, iar comuna va ajunge la nu mai puțin de patru producători de produse lactate.
Primarul comunei Vlăsinești, Lucian Trufin, a declarat că în acest an vor demara ambele proiecte care primesc finanțare prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Bașeului de Sus”.

„Avem un proiect inedit depus și care va intra la finanțare. Este vorba despre o linie care procesează zerul și cu care se produc anumite produse lactate cum ar fi urda, iar din zer rămâne doar apă. Proiectul are o valoare totală de 500.000 euro, este depus de o firmă care are deja o fabrică de procesare și va trebui să vină cu o cofinanțare de 50%”, a declarat Trufin.

Celălalt proiect prevede construirea unei noi fabrici de procesare lapte cu o capacitate de 3 tone pe zi. „Este o fabrică mai mică dar care va crea locuri de muncă la nivel local și va atrage o parte din materia primă produsă de crescătorii de animale de la noi”, a completat primarul Trufin, acesta fiind și președintele GAL „Valea Bașeului de Sus”, organismul intermediar prin care se obțin finanțările acestor proiecte.

Comuna Vlăsinești devine, astfel, lider în județ la capitolul procesare lapte, cele două noi investiții urmând să se alăture altor două fabrici cu branduri importante la nivel local și național. 

Asta în timp ce la nivelul municipiului Botoșani și la Consiliul Județean, conduse de Ovidiu Portariuc, respectiv Florin Țurcanu, investitorii și fabricile promise că se vor deschide întârzie să apară. 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)