Prima pagină » Concerte lecţii susţinute în şcoli şi licee de Rapsozii Botoșanilor

Concerte lecţii susţinute în şcoli şi licee de Rapsozii Botoșanilor

Orchestra Populară “Rapsozii Botoșanilor” începe seria concertelor lecție pentru elevi. Acestea debutează în ultima săptămână din luna martie și se vor desfășura până la finalul săptămânii intitulate „Şcoala altfel” în școlile și liceele din Botoșani și Dorohoi.

“Prin aceste concerte lecție aducem noi, profesioniștii, împreună cu domnii directori, diriginți și profesori de muzică din școli și licee, elevii mai aproape de folclorul tradițional, de instrumentele tradiționale pupulare, de frumosul joc și port popular. Să nu uităm cum ne îmbrăcau părinții la șezătoarea satului, la serbările școlare, să nu uităm că suntem pui de român”, a declarat Dan Doboş, managerul Orchestrei Populare “Rapsozii Botoșanilor”.

El a adăugat că se doreşte ca în fiecare an, în primul trimestru, să fie organizate aceste concerte lecție pentru elevi, nu numai în școlile din Botoșani, dar și în județ pentru a promova folclorul și a descoperi noi talente în rândul copiilor.

Astăzi, Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” va susține primul concert lecție la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani, la ora 12.00.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)