Prima pagină » Scandal uriaș pentru 20.000 euro: licitația la nocturnă plecă de la 1,6 milioane euro

Scandal uriaș pentru 20.000 euro: licitația la nocturnă plecă de la 1,6 milioane euro

Acuzațiile cu privire la interesele economice ale PDL și ale firmelor „portocaliilor” legate de licitația de construire a instalației de nocturnă la Stadionul Municipal nu au redus prețul de pornire al licitației cum anunțase primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta din urmă l-a acuzat pe democrat-liberalul Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, că a acordat proiectarea lucrării unei firme apropiată de PDL, apoi că prețul de 1,6 milioane euro este umflat și că în realitate nu ar trebui să coste mai mult de 1 milion de euro. La rândul său, Țurcanu a spus că prețul poate coborî până la 1,2-1,4 milioane euro și că Portariuc a pus presiuni ca proiectarea să fie făcută de o altă firmă, acuzându-l de abuz în serviciu.

După mai bine de o lună de scandal s-a ajuns la concluzia că prețul de pornire a licitației este de aproape 1,6 milioane euro.
„Valoarea devizului a fost modificată în cuantum destul de mic și avem o scădere de 20.000 euro față de prețul inițial. Proiectantul nu a vrut să pună prețuri minime la anumite dotări și a pus un preț mediu, iar noi am fost nevoiți să acceptăm prețul pentru a nu întârzia cu mai bine de două luni proiectul și pentru ca în viitorul sezon competițional stadionul să aibă nocturna”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei, motivând astfel decizia de a accepta prețul de 1,6 milione euro.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)