Prima pagină » Elevii și deținuții, într-un proiect comun

Elevii și deținuții, într-un proiect comun

Luna Mărţişorului, perioadă care marchează pretutindeni o sărbătoare închinată înnoirii timpului în pragul primăverii, este aşteptată şi de persoanele private de libertate din Penitenciarul Botoşani.

În acest sens, în perioada 20 februarie – 10 martie 2014, în cadrul Proiectului educațional Tradiții în suflet românesc realizat în colaborare cu Liceul Tehnologic Special Sfântul Stelian Botoşani și Centrului de plasament “Elena Doamna” Botoșani, vor fi organizate ateliere de creație care vor reuni deopotrivă elevi și persoane private de libertate.
Activitățile vor debuta în data de 20.02.2014, începând cu ora 11:30, la sediul unității de învățământ. Articolele deosebite, care vor consta preponderent în felicitări şi mărţişoare, obţinute în cadrul atelierelor de creaţie, vor fi păstrate de către copii cu scopul de a fi oferite celor dragi.

„În vederea promovării comportamentelor prosociale, precum şi aprecierii şi valorizării efortului depus pentru prelucrarea acestor articole deosebite, în perioada 20 februarie – 04 martie 2014, la sediul Uvertura Mall, vor fi expuse spre vânzare mărţişoare confecţionate de persoanele private de libertate cu migală în cadrul atelierului de creaţie.
Scopul acestor acţiuni îl constituie promovarea şi valorizarea eficientă a potenţialului artistic, precum şi exersarea unor aptitudini ce se pot dovedi utile persoanelor private de libertate în perioada post-condamnatorie”, a declarat Anna Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)