Prima pagină » Țurcanu declară COD ROȘU pentru Botoșani: fără fonduri europene, fără credite bancare

Țurcanu declară COD ROȘU pentru Botoșani: fără fonduri europene, fără credite bancare

Suntem aproape de a spune ADIO planului de asfaltare a drumurilor județene și a multor proiecte de investiții publice. Președintele Consiliului Județean Botoșani, liberalul Florin Țurcanu, a făcut un anunț care pentru județ are efectul unui COD ROȘU. Acesta nu crede că va reuși să atragă fonduri pentru investiții în 2014 nici măcar în jumătate față de ce a reușit în 2013.

„Mi-e frică de faptul că în 2014 nu voi reuși să facem nici jumătate decât am făcut în 2013. Anul tecut am făcut bine, am avut fonduri europene, acum, pentru 2014, nu avem viziune pe fonduri europene, nu avem nimic. Dacă putem depune proiectele în 2014, ele intră la finanțare în 2015”, a declarat Țurcanu.

Acesta a precizat că CJ-ul a primit răspuns de la BCR cu privire la extinderea perioadei de grație în rambursarea creditului luat înainte de 2008 și că banca acceptă propunerea instituției publice botoșănene, dar că impune condiții înrobitoare pe care el nu este dispus să le accepte.

„Acel contract de creditare a fost câștigat în urma unei licitații, dar ei vor o dobândă mai mare, clauze mai dure. Le-am notificat că avem intenția de a colabora în limita legalității. Nu mai prelungim perioada de grație și intrăm la rambursarea creditului din acest an și nu mai putem lua alte credite”, a completat președintele Consiliului Județean Botoșani. Potrivit președintelui CJ, banca ar vrea creșterea dobânzii de la 0,5% la 1,2%.

Dacă CJ nu va reuși să amâne intrarea la rambursare a creditului de la BCR nu se va mai putea împrumuta până în 2022 și nu va mai putea demara proiectul de asfaltare a drumurilor județene pietruite. Țurcanu a spus că va încerca să prindă acele drumuri la finanțare prin fonduri europene, dar nu știe câte dintre ele vor putea fi acceptate.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)