Prima pagină » Ţeapă trasă din hotel de un fals avocat

Ţeapă trasă din hotel de un fals avocat

Un bătrân din comuna botoşăneană Răchiţi a căzut victimă unui şarlatan din capitală. Bucureşteanul a profitat de naivitatea sexagenarului şi, dându-se drept avocat, s-a oferit să-l reprezintre într-un proces civil. Botoşăneanul s-a lăsat păcălit şi i-a trimis “avocatului”, în primă fază, suma de 400 lei. El s-a prins că este ţepuit când i s-au solicitat alţi 600 lei. Ţeparul a fost depistat de poliţişti cazat într-un hotel din municipiul Botoşani.

“La data de 18 decembrie, în jurul orei 10.00, Poliția municipiului Botoșani a fost sesizată de către C.P., de 64 de ani, din comuna Răchiţi, cu privire la faptul că în cursul zilei de 12 decembrie a fost contactat de o persoană care s-a recomandat ca fiind Lucian D. din municipiul Bucureşti, care a susţinut că este avocat și că îl va reprezenta la Tribunalul Botoşani, unde are un proces civil pe rol”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

Ulterior, la data de 13 decembrie, partea vătămată, la cererea lui Lucian D. i-a trimis acestuia, prin e-mail, mai multe înscrisuri având legătură cu litigiul în care era parte. De asemenea, i-a înmânat acestuia şi suma de 400 lei.

La data de 16 decembrie, Lucian D. i-a mai solicitat părţii vătămate suma de 600 lei pentru a continua demersurile necesare, lucru pe care partea vătămată l-a refuzat. Ulterior, Lucian D. nu a mai putut fi contactat telefonic.

În urma activităţilor desfăşurate în cauză, suspectul a fost depistat cazat la un hotel de pe raza municipiului Botoşani, fiind identificat în persoana lui Lucian D., de 45 de ani, din municipiul Bucureşti, locuind în fapt fără forme legale la Mănăstirea Schitul Rarău, municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

“În cauză continuă cercetările faţă de Lucian D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând a se propune soluție procedurală”, a adăugat Gheorghiescu.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)