Prima pagină » Doi botoșăneni, în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică

Doi botoșăneni, în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea primei etape a competiției Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul s-a desfășurat pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii.

Astfel, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte 5 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord – nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte 6 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar și nivel post-universitar, și nu în ultimul rând 7 tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.

Doi dintre acești tineri eminenți sunt Lucian Crăciun – finalist la categoria Studentul Român al Anului în Europa-nivel universitar, și Ana-Maria Lebădă – finalistă în categoria Studentul Român al Anului în America de Nord-nivel universitar, ambii din județul Botoşani. Atât Lucian, Ana-Maria, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.

Lucian Ștefan Crăciun este din Botoșani și studiază la University of Warwick. Și-a dorit dintotdeauna să facă performanță și să atingă excelența, depășind orice limite, indiferent de activitatea sau de concursurile în care a fost implicat. Premiat an de an la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică, Lucian a făcut un pas important alegând să-și continue studiile la Universitatea Warwick din Marea Britanie, la un profil ce îmbină matematica și științele economico-statistice. A găsit acolo un mediu multicultural și elitist în același timp, unde își poate pune în valoare la maxim potențialul. Spirit competitiv, Lucian a reușit să termine anul întâi pe prima poziție în întregul departament. Pe plan profesional, Lucian Ștefan Crăciun a avut oportunitatea de a face două stagii în cadrul a două instituții fundamentale din România, Banca Națională și Ministerul Economiei. Pe termen lung, tânărul își dorește să lucreze într-una dintre cele mai importante organizații cu profil economico-financiar din lume și speră să revină în România la un moment dat pentru a contribui la dezvoltarea țării natale.

Ana-Maria Lebădă este din Botoșani și studiază la Columbia University, New York. Este primul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League şi primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (ce a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi). Ca tânăr antropolog specializat în identitate naţională şi dezvoltare durabilă, are onoarea de a stabili agenda de discuţie pentru sute de tineri lideri care se adună la sediul ONU şi de a le insufla curaj, pasiune şi responsabilitate pentru a demara sau continua proiectele la care lucrează şi care au un impact direct asupra mediului şi comunităţilor naţionale şi internaţionale. În 2012-2013, ca specialist în marketing şi comunicare, a avut privilegiul de a‐şi folosi cunoştinţele oferite de Şcoala Românească pentru a conduce cu succes cea mai importantă conferinţă pe mediu de la Columbia, singura organizaţie studenţească de dezvoltare durabilă cu membri din toate şcolile universităţii Columbia şi două conferinţe la nivel înalt organizate de directorul Columbia Business School. Reprezintă cu mândrie România în toată activitatea ei.

Distincția în Educație se premiază la început de an

Premierea studenților va avea loc, conform tradiției, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului.
La eveniment, care va avea loc în data de 8 ianuarie, sunt așteptați aproximativ 1.000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)