Prima pagină » Angajaţii din Sănătate au pichetat sediul CJ: “Se lucrează pentru economie, nu pentru pacient”

Angajaţii din Sănătate au pichetat sediul CJ: “Se lucrează pentru economie, nu pentru pacient”

În jur de 40 de membri ai sindicatului Sanitas au pichetat, joi dimineaţă, sediul Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, în semn de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor privind sistemul sanitar. Ei au cerut în stradă acordarea tichetelor de masă restante şi sporurile tăiate.

 

Florin Țurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, susține că este o lovitură de imagine pusă la cale de PSD şi a acuzat-o pe Lia Temciuc, liderul sindicatului de la Județean, că vrea un post de director și că scoaterea oamenilor în stradă a fost o formă de presiune pentru a obține acea funcție. Temciuc a spus că nu a cerut niciodată acel post şi i-a transmis şefului CJ să facă publice dovezile în acest sens.

“În sistemul de sănătate se lucrează pentru economie, nu se lucrează pentru pacient. Noi considerăm că aceste mişcări sindicale pe care le-am organizat şi le vom mai organiza vor avea efect, dacă nu asupra celor cărora trebuie să ajungă mesajul nostru, măcar asupra cetăţenilor. Protestul acesta este urmare a problemelor cu care ne confruntăm”, a declarat Octavian Dumitru, liderul sindicatului Sanitas.

El a negat acuzaţiile şefului CJ potrivit cărora protestul a fost pus la cale de PSD. “Noi nu avem nicio legătură cu niciun partid politic de la putere sau din opoziţie, noi avem legătură cu problemele noastre din fiecare zi”, a precizat Dumitru.

Mişcarea de protest a cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean s-a încheiat după doar cateva zeci de minute, deşi iniţial au anunţat că pichetarea va dura două ore. Ei au abandonat protestul pentru că Ţurcanu a plecat la inaugurarea unui drum în localitatea Suharău.

Octavian Dumitru a estimat că vor participa la protest în jur de 100 de persoane, dar nici jumătate nu au răspuns apelului făcut de liderii de sindicat.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)