Prima pagină » O echipă de la “A.T. Laurian” Botoșani câștigă locul I la concursul “Lider European”

O echipă de la “A.T. Laurian” Botoșani câștigă locul I la concursul “Lider European”

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România a premiat câștigătorii celei de-a treia ediții a concursului de proiecte Lider European, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Concursul face parte din campania națională de informare și comunicare “Europa, casa noastră” și se adresează liceenilor din toată țara.

 

Într-o atmosferă de sărbătoare si colinde de Crăciun, tinerii liceeni au fost premiaţi pentru proiectele înscrise în concursul Lider European. Proiectele au fost dezvoltate de liceeni în comunitățile din care fac parte și au vizat dezvoltarea spiritului de echipă şi a capacității de a mobiliza cetățeni pentru a aduce schimbări în comunitățile din care fac parte.

Câştigătorii premiului I au fost 4 elevi de clasa a X-a ai Colegiului Național „A.T. Laurian” cu proiectul „Activism pentru cultură”. Manole Elena, Macovei Adina, Ruxandar Cătălin și Sorescu Tiberius, coordonați de doamna profesor Ana Tănasă, au decis să crească gradul de cultură și educație în comunitatea din care fac parte. Motivația proiectului lor a fost următoarea: „nu poți să aparții unei comunități mari, dacă nu-ți cunoști identitatea, valoarea și moștenirea”. În cadrul proiectului, liceenii botoșăneni au organizat donații de carte, au creat noi resurse educative pentru elevii din școala primară – harta culturală și răvașe cu indicii, au lucrat cu copii cu sindromul Down, au făcut campanii de promovare a cititului.

Locul doi a fost câştigat de proiectul „Liceeni de gardă: Stop exportului de sănătate” realizat de echipa Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” Brașov, iar locul trei a revenit Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” pentru proiectul cultural „Arta – punte între suflete”. Printre echipele finaliste care au câștigat mențiuni se numără: Liceul Teoretic Teiuș, Colegiul Național “Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Focşani, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Școala Superioară Comercială “N. Kretzulescu” București.

Echipele câştigătoare au primit din partea Reprezentanţei Comisiei Europene mici granturi pentru continuarea proiectelor în valoare de 700 euro pentru premiul I, 500 euro pentru premiul II, 300 euro pentru premiul III și câte 100 de euro pentru mențiuni. Profesorii coordonatori ai proiectele vor merge într-o excursie de două zile la Comisia Europeană din Bruxelles în luna februarie 2014.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)