Prima pagină » O delegație din Bălți a venit pentru afaceri la Botoșani

O delegație din Bălți a venit pentru afaceri la Botoșani

Colaborare economică între Bălți și Botoșani! O delegație a autorităților locale și a oamenilor de afaceri din Bălți, Republica Moldova, a fost, marți, la Botoșani pentru a încheia parteneriate în vederea derulării de proiecte comune între cele două părți. Delegația basarabeană a fost primită de Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean, care s-a arătat încântat de intențiile serioase ale colegilor de peste Prut.

„Ei au vizitat Bucecea, unde vom face parcul industrial, sistemul ecologic de deșeuri de la Stăuceni și piața pe care o deschidem în mall. Sunt interesați să colaboreze cu noi și probabil vom avea proiecte comune cu finanțare europeană și parteneriate între parcul industrial de la ei și cel de la noi”, a declarat Sorescu.

Acesta a precizat că ambele părți vor încerca să atragă fonduri europene prin Programul Operațional Comun, cât și prin alte oportunități lansate pe programele structurale.
Zona Bălți are un parc industril puternic și o zonă liberă în care activează fabrici de producție a cablejalor auto și a componentelor pentru submarine.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)