Prima pagină » Primăria Bucecea a cumpărat 5,7 hectare pentru primul parc industrial

Primăria Bucecea a cumpărat 5,7 hectare pentru primul parc industrial

Proiectul Consiliului Județean Botoșani de a construi primul parc industrial în județ, pe lângă cel existent în municipiu, prinde contur în realitate. Primăria Bucecea a anunțat că a cumpărat deja 5,7 hectare de teren la fosta fabrică de zahăr.

„Noi am avut de recuperat creanțe de la lichidator și am stins datoria prin achiziția unui teren de 5,7 hectare. În 2014 vom mai lua o parte din teren, iar Consiliul Județean va aloca bani pentru a cumpăra încă 20 de hectare tot acolo”, a declarat Andron Țâmpău, primarul orașului Bucecea.

Parcul industrial de la Bucecea va fi amenajat și administrat de compania Parcuri Industriale SA, unde acționari sunt Consiliul Județean și mai multe primării, printre care și Bucecea.

Florin Țurcanu, președintele CJ Botoșani, a spus că pentru 2014 vor fi prinși banii necesari în buget pentru a cumpăra terenul de 20 de hectare de la Bucecea. „Da, cu siguranță prindem banii în bugetul pentru anul viitor și până în iunie-iulie 2014 vreau ca acolo să fie amenajat tot ce trebuie pentru ca parcul industrial să fie funcțional”, a declarat Țurcanu.

Acesta a precizat că s-a ales Bucecea pentru implementarea primului parc industrial din județ pentru că acolo există toate utilitățile, de la apă, canalizare, gaz, energie electrică, la internet și telefonie, un alt avantaj fiind apropierea de aeroportul Salcea.
CJ vrea să mai construiască în următorii ani încă 4 parcuri industriale în județ.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)