Prima pagină » În ianuarie aflăm dacă gigantul Yazaki deschide fabrică la Botoșani

În ianuarie aflăm dacă gigantul Yazaki deschide fabrică la Botoșani

Japonezii de la Yazaki, producător de componente auto, este primul gigant mondial interesat să deschidă o fabrică la Botoșani într-o industrie grea. O delegație a japonezilor a venit la Botoșani, săptămâna trecută, și a vizitat locul unde Consiliul Județean va amenaja un parc industrial la Bucecea, precum și câteva zone din municipiul reședință de județ.

„Le-a plăcut zona de la Bucecea, iar dacă ei vor hotărî să deschidă la Botoșani o fabrică, eu le-am garantat că parcul industrial de la Bucecea va fi amenajat până la jumătatea anului viitor”, a declarat Florin Țurcanu, președintele CJ Botoșani.

Pe lângă Bucecea, japonezii au vizitat în Botoșani și spațiile de la Mecanex și Cora, vizavi de Praktiker.

„Ei ne-au spus că dacă ne vor alege pe noi ca destinație a investiției atunci vor avea nevoie de un spațiu pe care sa-l doteze rapid și în care să înceapă în scurt timp producția până când va fi finalizat parcul industrial de la Bucecea. Au văzut câteva spații din municipiu care se pretează la cerințele lor, iar dacă vor investi la noi vor anunța cel mai probabil în ianuarie, cel târziu în februarie, pentru că vor să se miște rapid”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele CJ Botoșani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)