Prima pagină » Proiect de 50 milioane euro pentru a trimite hrană din Botoșani în China

Proiect de 50 milioane euro pentru a trimite hrană din Botoșani în China

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că municipalitatea și mediul de afaceri local vor derula un proiect integrat în valoare de 50 milioane euro. Acesta susține că a discutat cu câțiva dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județ pentru a ști dacă aceștia pot intra și pot susține un astfel de proiect.

„Producția de cereale, construcția de silozuri, irigații, transformarea în produse și procesarea acestora, valorificarea lor în China. Totul va porni de la un acord cadru de principiu încheiat cu partenerii chinezi. Orice om de afaceri din județ este binevenit să se alăture acestui holding”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul-șef a precizat că s-a discutat deja forma juridică și este posibil să fie un holding în care oamenii de afaceri locali să fie acționari sau în care holdingul, având ca sursă de finanțare fonduri de investiții și credite, să devină acționari la afacerile locale.

Totodată, Portariuc este de părere că mai toți fermierii care au în exploatare 500 hectare pot deveni parteneri ai acestui proiect. Primarul municipiului Botoșani a precizat că la forumul de investiții organizat de municipalitate în 2014 vor fi prezenți și invitați din China.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)