Prima pagină » Portariuc: Țurcanu trebuie să-și asume ieșirea din USL VIDEO

Portariuc: Țurcanu trebuie să-și asume ieșirea din USL VIDEO

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, președintele executiv al PSD, a spus că s-a oficializat alianța dintre PNL și PDL și că Florin Țurcanu trebuie să-și asume ruperea USL la Botoșani. Liberalii au anunțat că vor schimba viceprimarul PSD de la municipiu și că urmează apoi vicepreședintele de la Consiliul Județean și restul viceprimarilor pesediști din județ.

„Există o alianță oficializată deja între PNL și PDL. Lucrurile nu sunt de ieri, de astăzi, ci de mai bine de un an de zile, cam la o lună de la câștigarea alegerilor. Ușor, ușor PNL s-a depărtat de PSD. Noi anticipam că se va ajunge aici. Domnul Țurcanu trebui să-și asume ieșirea din USL, asta înseamnă practic schimbarea viceprimarului, suspendarea protocolului de funcționare a USL la nivelul municipiului Botoșani. Domnul Țurcanu să-și asume ruperea alianței USL la Botoșani, ieșirea PNL din alianță”, a declarat primarul Portariuc.

Acesta susține că Florin Țurcanu va trebui să dea explicații botoșănenilor care l-au votat în numele USL și nu al PNL și mai ales să spună de ce face alianțe cu cel mai sancționat partid la vot, respectiv PDL.
Totodată, liderul PSD Botoșani a spus că va informa conducerea centrală a partidului și că se va încerca purtarea unor discuții cu PNL pe această temă.

„Dacă domnul Țurcanu vrea să-și asume ruperea USL de la Botoșani, mi se pare ceva prea mare chiar și pentru dumnealui. Nu ne așteptam ca PNL-ul să rupă alianța atât de repede, să trădeze atât de repede”, a completat Ovidiu Portariuc.

Primarul municipiului Botoșani a mai spus că se aștepta ca în ianuarie-februarie liberalii să declanșeze războiul împotriva PSD și că precipitarea deciziilor acestora arată o nervozitate și o lipsă de răbdare în a prelua controlul asupra municipiului alături de PDL.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)