Prima pagină » De ce să nu arunci coaja de portocală? Efectul miraculos pe care nimeni nu ţi l-a spus

De ce să nu arunci coaja de portocală? Efectul miraculos pe care nimeni nu ţi l-a spus

Portocalele sunt o sursa importanta de vitamina C, contribuie la intarirea sistemului imunitar, iti fac parul si pielea frumoase si, in plus, te ajuta sa slabesti.

 

Şi coaja de portocală este extrem de benefică
Cea mai importanta substanta activa este hesperidina care are un rol semnificativ in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului „rau” si are proprietati antiinflamatorii. Ea este prezenta in coaja de portocala si in pielita care inveleste miezul. Un truc pe care il poti aplica este sa razi coaja de portocale si sa o folosesti la asortarea salatelor, in ceai, iaurt, supe, terci de ovaz sau orez pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce, scrie eva.ro.

Intareste sistemul imunitar
Vitamina C este vitala pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este sa ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine in diverse afectiuni: raceli, gripa, infectii recurente la nivelul urechii, etc. Datorita numeroaselor beneficii aduse de vitamina C, nu este de mirare ca expertii au asociat-o cu un risc scazut de deces din cauza cancerului si a problemelor cardiovasculare.

Are proprietati anticancerigene
In urma mai multor studii efectuate s-a constatat ca anumiti compusi din portocala sunt eficienti in lupta impotriva cancerului esofagian, orofaringian (cancer al gurii si gatului), cat si stomacal. Cercetatorii au constatat ca riscul de aparitie a acestor tipuri de cancer este cu 40-50% mai redus.

Sursa REALITATEA.NET

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)