Prima pagină » Un pepededist dezbină USL și distruge ședința CL: PSD a părăsit sala

Un pepededist dezbină USL și distruge ședința CL: PSD a părăsit sala

Pentru prima dată, un partid aflat la putere pleacă din sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani. Consilierii locali ai PSD au părăsit ședința ordinară de astăzi după ce PNL, PDL și PNȚCD intenționau să îl mențină în funcție pe consilierul local Marius Cristescu, exclus din PPDD.

Dacă în Consiliul Județean, PSD s-a abținut de la vot și astfel l-a menținut în funcția de consilier județean pe Mihai Anițulesei, la CL social-democrații au anunțat că respectă legea și că iau doar act de hotărârea PPDD de excludere a lui Cristescu.

„Prezența lui la această masă este ilegală. Ieri, Marius Cristescu a luat legătura cu consilieri de la PNL, azi dimineață a participat la ședința comisiei juridice din CL. Comisia nu poate să dea acordul asupra unor prevederi legale, comisia trebuie doar să ia act. Vă rog să intrăm în legalitate. Dacă nu vreți să respectați legea, cei care nu vor să ia act de hotărârea PPDD vor răspunde. Ne rezervăm dreptul să ne adresăm în instanță împotriva lor cu daune”, a declarat Gheorghe Ursuleanu, consilier local PPDD. 

Secretarul CL-ului, Ioan Apostu, a anunțat că excluderea lui Cristescu ține doar de PPDD și că decizia partidului nu poate fi supusă votului consilierilor locali, indiferent de partid. Mai mult, Apostu spune că există riscul ca toate hotărârile de CL luate cu Cristescu în calitatea de consilier local pot fi atacate pentru nulitate.

„Domnul Cristescu nu are o soluție dată de instanță, ci două cereri pe instanțele de judecată. Statutul aleșilor locali, mandatul încetează de drept și nu prin hotărâre de CL. Presupune constatarea unei stări. Nu votul duce la pierderea calității, ci legea. Dacă nu veți lua act veți funcționa într-o construcție în care va participa la deliberare și vot o persoană care nu are acest drept și se pune în discuție hotărârile luate de dumneavoastră și riscă să fie nule actele”, a precizat Apostu.

Consilierii locali PSD au părăsit ședința și nu se vor mai întoarce la niciun proiect aflat în dezbatere. „Dacă el rămâne în ședință, ce votăm noi e lovit de nulitate”, a declarat Mihai Tincu, consilier local PSD.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)