Prima pagină » Portariuc îl desființează pe Țurcanu cu proiectele de apă și deșeuri: Riscă să piardă banii!

Portariuc îl desființează pe Țurcanu cu proiectele de apă și deșeuri: Riscă să piardă banii!

Conflictul Portariuc(PSD)-Țurcanu(PNL) escaladează! Primarul Oviiu Portariuc susține că există riscul ca banii europeni atrași de Consiliul Județean pe proiectele lui Mihai Țâbuleac să fie pierduți de Florin Țurcanu.
Reacția primarului vine ca urmare a unor acuze din partea lui Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean, potrivit cărora Primăria Botoșani și alte primării conduse de pesediști ar pune piedici proiectelor județului, respectiv cel de 102 milioane de euro pe apă și 40 milioane euro pe deșeuri.

„La proiectul de apă, nu există proiectele tehnice pentru aducțiuni și canalizări. Există riscul pierderii acelor bani. Este strict problema Consiliului Județean de gestionare a acestui proiect de 102 milioane euro început de Mihai Țâbuleac. A-și justifica propria incompetență prin astfel de atacuri nu mi se pare… Să vină cu cazuri concrete când nu li s-au dat avize”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta susține că acuzațiile lui Țurcanu reprezintă un exemplu de dezinformare cu care președintele CJ-ului l-a obișnuit și susține că probleme mari sunt și la proiectul de construire a depozitului regional de deșeuri de la Stăuceni.

„Este o dezinformare în stilul caracteristic al domnului Țurcanu. Am făcut eforturi pentru a găsi noile locații pentru acele platforme din municipiu necesare proiectului de deșeuri al CJ-ului. Am avut zeci de nemulțumiți la fiecare platformă în parte și am preluat noi toată nemulțumirea oamenilor, am explicat că este un proiect important pentru județ. Și acolo este altă problemă, pe deșeuri, proiect care este întârziat și nu din vina noastră”, a completat primarul Ovidiu Portariuc.

Primarul municipiului Botoșani și-a continuat tirul la adresa lui Florin Țurcanu și i-acerut public să renunțe la campania electorală și să trateze cu seriozitate problema apei în Botoșani. Portariuc susține că de fiecare dată când sunt probleme cu furnizarea apei în municipiul Botoșani, populația apelează la Primărie fără ca această instituție să poată acționa în vreun fel pe această linie.

„Domnul Țurcanu trebuie să-și asume gestionarea defectuoasă a Nova Apaserv. Îl rog pe domnul Țurcanu mai multă grijă în modul în care gestionează apa pe municipiu. Nu putem noi să ne asumăm anumite nerealizări, iar alții să se afle într-o continuă campanie electorală. Să facă ce vor dar să mai facă și lucruri care sunt cu adevărat necesare. Este timpul să mai lăsăm campania permanentă, sărbătorile, târgurile, expozițile. Haideți să mai vedem și urgențele botoșanilor”, și-a finalizat Portariuc atacul la adresa președintelui Consiliului Județean.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)