Prima pagină » Blocaj cu anchete antifraudă la groapa de gunoi de la Stăuceni și la drumul de la Coșula

Blocaj cu anchete antifraudă la groapa de gunoi de la Stăuceni și la drumul de la Coșula

Plățile la două dintre proiectele de investiții ale Consiliului Județean Botoșani sunt blocate de anchete ale Oficiului European de Luptă Antifraudă(OLAF). Cel mai important proiect unde plățile sunt blocate până la finalizarea anchetei OLAF este cel al Sistemului integrat de management al deșeurilor, o lucrare de 143 milioane de lei, fără TVA.

Celălalt proiect unde plățile sunt blocate este asfaltarea drumului Pădureni-Coșula-Buda, proiect de 14,6 milioane lei.
Ambele proiecte de investiții au ca sursă de finanțare fondurile europene, iar președintele Consiliului Județean Botoșani, liberalul Florin Țurcanu, susține că în ambele cazuri au fost făcute plângeri către OLAF doar pentru a bloca proietele și pentru a afecta imaginea liderului PNL.

„La proiectele europene verificate de OLAF se suspendă plățile. Pe 11 noiembrie vin cei de la ANRMAP să verifice cum s-au semnat contractele de achiziții la proiectul pe deșeuri unde am reușit să plătim 51% din sumă. Probabil CJ se va împrumuta pentru a achita restul plăților către constructori până la terminarea anchetei. Într-un caz din țară verificările OLAF au durat doi ani, timp în care nu s-au făcut plăți. Să vină să ne verifice toți pentru că nu avem nicio virgulă de ascuns”, a spus Florin Țurcanu.

În cazul proiectului gropii de gunoi de la Stăuceni, miercuri a fost preluată o unitate de selectare și procesare a deșeurilor în valoare de 47 milioane lei fără TVA, iar drumul Pădureni-Coșula-Buda este aproape de finalizare.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)