Prima pagină » Începe construcția fabricii de confecții metalice din Săveni. Târzioru atrage capital italian

Începe construcția fabricii de confecții metalice din Săveni. Târzioru atrage capital italian

De săptămâna viitoare se dă startul construcției fabricii de confecții metalice pe care un grup de investitori italieni o va deschide la Săveni. Primarul orașului Săveni, Relu Târzioru, a declarat că în momentul actual se lucrează la actele firmei cu capital italian, iar investitorii italieni au venit la Botoșani pentru a parafa actele notariale.

„Am cinci investitori din Italia aici, cu mine, iar actele societății sunt pe drum, se lucrează la ele la un notariat din Botoșani, se vor înregistra la Registrul Comerțului și de săptămâna viitoare încep lucrările în Săveni la fabrica de confecții metalice și nu numai la ea”, a declarat Relu Târzioru.

Noua fabrică, pe care italianii intenționează să o pună în producție în acest an sau cel târziu în primăvara lui 2014, va duce la înființarea a 30-50 de noi locuri de muncă.

Primarul Târzioru a precizat că italienii au în plan să mute o divizie de producție la Săveni, tot pe construcții. Mai mult, italienii țintesc noi investiții în municipiul Botoșani.

„Partenerii italieni sunt oameni serioși, fiecare din cei cinci prezenți aici cu mine are în spate milioane de euro, firme cunoscute la nivel european. Valoarea investițiilor viitoare din România și din județul Botoșani va fi dată de oportunitățile găsite în România. Ei vor să investească în țara noastră iar ușa de intrare pentru ei în afacerile din România este prin Săveni. Și în municipiul Botoșani ar putea să aibă o investiție în termen scurt, poate o fabrică de asfalt sau o alta tot în domeniul construcțiilor”, a concluzionat Relu Târzioru.

Astăzi, primarul din Săveni și grupul de italieni au luat masa la restaurantul La strada, urmând ca după finalizarea actelor notariale investitorii să plece și să revină după deschiderea șantierului la fabrica de confecții metalice.

Acum o lună, la Săveni a fost deschisă a șaptea fabrică de confecții textile, care a adus pe piață 80 de noi locuri de muncă, tot o investiție cu capital italian. Primarul Săveniului a anunțat că un om de afaceri sucevean va deschide în primăvara anului următor o stație de betoane la marginea orașului. 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)