Prima pagină » Stadion comun cu Botoșani și Suceava în UCL, Dorohoi în Europa Legue

Stadion comun cu Botoșani și Suceava în UCL, Dorohoi în Europa Legue

Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat că unul dintre proiectele comune pe care Botoșani și Suceava vor să le dezvolte cu fonduri europene este construirea unui stadion comun, cu 20.000 de locuri, la jumătatea distanței dintre cele două municipii.

„Colaborarea pe arealul urban Botoșani-Suceava este singura șansă de ieși din izolarea economică”, a declarat primarul Portariuc.

Dar cât de realistă este propunerea autorităților publice din Botoșani și Suceava? Pot obține ele fonduri europene pentru un astfel de proiect? Au ele bani să susțină o asemenea investiție? Primăria Botoșani a găsit cu greu surse de finanțare pentru lucrări minimale la Stadionul Municipal astfel încât acesta să fie licențiat pentru meciurile din Liga 1 pe care FC Botoșani le dispută.

Omul de afaceri Valeriu Iftime este principalul finanțator al clubului de Liga 1 FC Botoșani și spune că proiectul celor două autorități publice este minunat, dar că este unul SF.

„Eu am avut o asemenea idee acum zece ani, când am și vorbit cu primarul din Suceava după o vizită făcută în Franța, la Rennes. Acolo toate stadioanele sunt făcute la ieșirea din localitate pentru pute crea locuri de parcare, pentru a crea flux de circulație. Eu cred că un asemene stadion între cele două municipii este un proiect irealizabil. Și o echipă comună a celor două pare fi interesant, dar este la fel de irealizabil. Și eu aș vrea să am un avion și să zbor cu el, iar apoi la aterizare să-l transform în bicicletă, dar nu se poate. Intrăm la SF-uri cu asemenea proiecte”, a declarat Valeriu Iftime.

Acesta susține că un stadion anunțat de primarii din cele două localități, cu o capacitate e 20.000 locuri, ar costa cam 50 milioane de euro, sumă uriașă atât pentru Suceava, cât și pentru Botoșani. Mai mult, Iftime anunță și un scenariu absolut fabulos care ar cere o astfel de investiție a autorităților locale. „Un stadion de 20.000 locuri cum au anunțat primarii costă cam 50 milioane de euro. Nu știu dacă Botoșani are acești bani, dacă Suceava are asemenea sume sau dacă vor găsi pe cineva dispus să investească atâția bani. Deja intrăm în partea imaginarului bolnav. Dar probabil că va fi nevoie de o asemenea investiție dacă Botoșaniul va juca în UEFA Chamions League, Suceava va juc în UEFA Champions League, iar Dorohoi în Europa League. Da, atunci am avea nevoie de o asemenea investiție pentru că trebuie să jucăm undeva”, a precizat omul de afaceri Iftime.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)