Prima pagină » Şoferii de pe microbuzele şcolare se joacă cu viaţa elevilor

Şoferii de pe microbuzele şcolare se joacă cu viaţa elevilor

În perioada 9-19 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Botoşani au acţionat pe linia reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi.

 

Poliţiştii au depistat şi controlat în trafic 63 de autovehicule destinate transportului de elevi, prilej cu care s-a constatat că 3 microbuze şcolare nu deţin copie conformă a licenţei de transport în cont propriu/certificat de transport în cont propriu, iar unui număr de 2 conducători auto le-a expirat perioada de valabilitate a certificatelor de competenţă profesională.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa conducătorilor unităţilor de învăţământ, deţinătoare ale autovehiculelor.

Cu toate acestea, unul dintre autovehicule, aparţinând unei unităţi de învăţământ din comuna Santa Mare, a fost depistat în trafic, la data de 17 septembrie, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani. Autovehiculul era condus de Cătălin Constantin M., din comuna Bivolari, judeţul Iaşi, angajat ca şi conducător auto şi persoană desemnată la unitatea de învăţământ respectivă.

“Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că microbuzul respectiv nu deţine copie conformă a licenţei de transport sau certificat de transport în cont propriu. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

Modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor, cu autovehicule special destinate acestui scop, rămâne în atenţia poliţiştilor rutieri pe întreg parcursul anului şcolar 2013-2014.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)