Prima pagină » Patronatele despre E.ON: se comportă ca nişte găinari

Patronatele despre E.ON: se comportă ca nişte găinari

Patronatele din Botoşani au reclamat la Instituţia Prefectului modul în care lucrează E.ON şi faptul că scumpirea curentului electric va falimenta foarte multe întreprinderi mici şi mijlocii. 

„În cazul Rolana Tex, în trei-patru ani a avut pierderi de 500.000 euro din cauza întreruperilor de energie electrică”, a declarat Eugen Achihăiei, preşedintele Patronatului Naţional Român.

„Scumpire energiei electrice va duce la dispariţia multor IMM-uri şi creşterea preţurilor. Va fi extraordinar de greu de suportat”, a spus Gelu Lazăr, preşedinte al Patronatului Judeţean al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Botoşani

Şi Ana Manuela Zarug, preşedintele UGIR 1903, i-a spus prefectului Costică Macaleţi că cei de la E.ON fac recalculări peste recalculări ale facturilor şi că de fiecare dată recalculările aduc facturi mai mari, chiar şi la aproape un an de zile distanţă.

„Au venit facturi de regularizare din iulie 2012 acum în iulie-august. Ce înseamnă asta? Păi în decembrie nu s-a făcut regularizare? Se comportă ca nişte găinari, dacă îi prinzi bine, dacă nu asta este. Citesc lunar contorul, nu cum era înainte, şi cu toate astea tot vin cu regularizări de acum un an în urmă”, a spus Zarug.

Prefectul Costică Macaleţi le-a spus reprezentanţilor patronatelor că discutat şi el cu cei de la E.ON şi le-a reproşat lipsa de investiţii în reţele.

„Am avut o discuţie cu cei de la E.ON şi am ridicat în mod special problema întreruperilor. Sunt trei cazuri de mutare de transformatoare şi extinderi de reţele. Am primit o listă de extinderi de reţele, urmând să primim răspuns şi la întreruperi, dar se pare că nu au făcut nicio investiţie de când au prelut acest domeniu”, a precizat prefectul Macaleţi.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)