Prima pagină » Patronatele au mers la Prefectură să ceară măsuri economice URGENTE

Patronatele au mers la Prefectură să ceară măsuri economice URGENTE

Patru dintre preşedinţii de patronate din judeţ au mers la prefectul CosticăMacaleţi să-i ceară măsuri economice din partea Guvernului. De la deduceri pentru consumatorii care păstrează bonurile, la reducerea TVA-ului, scăderi de taxe.

 
Ana Manuela Zarug, preşedinte UGIR 1903, Eugen Achihăiei, preşedine Patronatul Naţional Român, Gelu Lazăr, preşedinte Patronatul Judetean al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Botosani, Iulian Panţiraşu, Uniunea Generală a Industriaşilor din România UGIR.

Ana Manuela Zarug, director al Serconf, a ridicat problema condiţiilor de creditare şi a acuzat Banca Naţională Română şi băncile că impun condiţii de neacceptat pentru oamenii de afaceri. „Condiţiile de creditare sunt imposibil de acceptat. Pun nişte condiţii şi mai au puţin şi se uită câtă hârtie igienică ai consumat. După doi ani am obţinut acordul pentru un program de investiţii şi pentru partea de cofinanţare au pus condiţii inclusiv ipotecarea conturilor. Câţi oameni de afaceri vor accepta să li se pună sechestru pe tot ce au?”, a declarat Zarug.

Pe de altă partea Iulian Panţiraşu a spus că măsurile de relansare a consumului lipsesc şi că reducerea TVA-ului la pâine nu poate aduce creştere de consum. „În afara unor măsuri care privesc doar îndulcirea condiţiilor de viaţă, micşorarea TVA-ului la pâine, dar nu putem avea o creştere susţinută doar prin stimularea consumului de pâine. E nevoie de măsuri, care întârzie să apară. Trebuie gândite nişte măsuri care să stimuleze creşterea consumului şi o creştere economică susţinută, e urgent”, a declarat Panţiraşu.

Acesta a precizat că o măsură care ar duce la scăderea evaziunii fiscale ar fi acordarea de deduceri consumatorilor care păstrează bonurile fiscale.

„Ar fi mult mai spectaculoase distrugerile eonomiei negre dacă ai da populaţiei nişte reduceri. În SUA nu se pleacă nimeni de la tejghea dacă nu ai bon la Cola. Fiecare dintr noi ne putem transforma într-un sprijin Guvern”, a completat Panţiraşu. Şi Ana Manuela Zarug a susţinut această propunere şi a spus că acum nouă-zece ani se acordau deduceri pentru bonurile fiscale de la materialele de construcţii.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)